
Burgery, frytki, makarony z woka, meksykańskie tacos, a może gruzińskie chinkali? Będzie w czym wybierać! Smakołyki serwowane przez restauracje na kółkach od lat zdobywają fanów w całej Polsce. W Złotowie po raz pierwszy pojawiły się w 2020 roku. Dań, które na co dzień nie goszczą na naszych stołach, ponownie będzie można próbować aż przez dwa dni.
Organizatorzy wydarzenia dokładają starań, by obecne na wydarzeniach food trucki serwowały różne od siebie dania. Są przedstawiciele kuchni tajskiej, meksykańskiej, gruzińskiej, hiszpańskiej, węgierskiej. Nie brakuje streetfoodowych klasyków i dań orientalnych, przekąsek na słodko i słono. Dania przygotowywane są według autorskich pomysłów, często z domowymi sosami lub nietuzinkowymi dodatkami.
Mieliśmy do rozdania cztery vouchery na dowolne danie foodtruckowe serwowane na tym wydarzeniu. Aby zdobyć voucher, wystarczyło wysłać maila do nas z odpowiedzią na pytanie: "Jakie jest Twoje ulubione foodtruckowe danie i dlaczego?". Spośród wielu wiadomości, wylosowaliśmy cztery, których autorów nagradzamy voucherami.
ZWYCIĘZCY:
1. Rafał Michalski
2. Paulina Zięba
3. Małgorzata Lech
4. Justyna Sucha
Gratulujemy!
Komentarze