WOŚP: Warsztaty kulinarne z Bosackimi i Głowskimi

23.09.2020   Autor: Magdalena Lach
868---117
Śliwka z boczkiem, pasta z pstrąga czy szarpana gęś w pyzie. Takich dań autorstwa Katarzyny Bosackiej mogli skosztować zwycięzcy licytacji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy pt. Gotuj z Bosackimi i Głowskimi. W miniony weekend odbyły się wystawione na aukcję w styczniu warsztaty kulinarne.

We wspólnej kolacji i warsztatach kulinarnych uczestniczyły 4 rodziny, które w licytacji WOŚP podały najwyższą kwotę. Dzięki aukcji na konto Orkiestry wpłynęło prawie 7,5 tys. zł. Państwo: Bosaccy i Głowscy zobowiązali się wówczas do zorganizowania wspólnego gotowania ze zwycięzcami licytacji.

Fajna pomoc i przy okazji mamy okazję poznać panią Bosacką i jej sposób działania od kuchni - mówią Piotr i Agnieszka Przybylscy, zwycięzcy licytacji. 

Spotkanie w Dolinie Aniołów w Chrustowie rozpoczęło się od kolacji. Magdalena Głowska i Katarzyna Bosacka zadbały o to, by dania były staropolskie, a składniki sezonowe.

Zadzwoniłam do pani Magdy Głowskiej, zapytałam, co w tej chwili w sezonie jest najlepszego w okolicy, jacy są tutaj producenci żywności i na tej podstawie zrobiłam swoje własne przepisy - tłumaczy Katarzyna Bosacka, autorka programów i książek kulinarnych. 

I tak na stołach pojawiły się śliwka z boczkiem, pasta z pstrąga podana w cytrynowej łódce czy szarpana gęsina w pyzie z modrą kapustą. Panowie w czasie degustacji opowiadali o winie i podróżach. Deser uczestnicy musieli zrobić sami. Pod czujnym okiem Katarzyny Bosackiej lepili kakaowe pierogi.

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim:

Komentarze
© Copyrights 2019 asta24.pl Agencja Interaktywna Sun Group