Konkurs Kulinarny „Kuchnia łączy pokolenia - Senior i Junior w kuchni”.
Konkurs jest dedykowany dla uczniów klas VII i VIII Szkół Podstawowych z powiatów: pilskiego, wałeckiego, trzcianecko-czarnkowskiego, chodzieskiego, złotowskiego. Finał imprezy odbędzie się w pracowni gastronomicznej naszej szkoły 21 kwietnia i weźmie w niej udział 12 uczniów klas VII i VIII Szkół Podstawowych wraz z członkiem rodziny lub opiekunem prawnym z pokolenia Seniorów.
Podczas finału Junior będzie już sam gotował potrawę, którą zgłosił a Senior może już tylko służyć radą podczas gotowania. Sporządzone potrawy zostaną ocenione przez jury składające się m.in. z szefów kuchni, pracowników naszej szkoły i przedstawicieli branży gastronomicznej.
Harmonogram Konkursu Kulinarnego „Kuchnia łączy pokolenia — Senior i Junior w kuchni”.
8.30 - 9.15 Uroczyste otwarcie konkursu (aula szkoły);
9.15 - 10.00 Przygotowanie uczestników do konkursu, przygotowanie stanowiska pracy, szkolenie BHP (pracownia gastronomiczna);
10.00 - 12.30 Wykonywanie potraw konkursowych (pracownia gastronomiczna);
12.30 - 13.30 Lunch, prace komisji konkursowej (pracownia gastronomiczna);
13.30 - 14.30 Uroczyste zakończenie konkursu (aula szkoły):
- ogłoszenie wyników konkursu;
- wręczenie nagród;