POLECAMY
Polecamy
Konkurs kulinarny dla uczniów klas VII i VIII
Konkurs Kulinarny „Kuchnia łączy pokolenia - Senior i Junior w kuchni”.
Konkurs jest dedykowany dla uczniów klas VII i VIII Szkół Podstawowych z powiatów: pilskiego, wałeckiego, trzcianecko-czarnkowskiego, chodzieskiego, złotowskiego.
Co muszą zrobić potencjalni uczestnicy finału konkursu?
Przygotować potrawę w domu, zrobić minimum dwa zdjęcia gotowej potrawy pięknie zaprezentowanej na talerzu, spisać recepturę potrawy. Następnie wysłać dokumentację z powyższych czynności do naszej szkoły do dnia 31 marca br.
Jaką potrawę mogą zrobić? To zależy od nich. Może to być zupa, danie obiadowe lub deser. Potrawa z dzieciństwa rodziców lub dziadków. To od uczestników zależy czym chcą się pochwalić. Wszystkie zgłoszenia zostaną ocenione przez jury i z nich wybierzemy dwunastkę finalistów. Finał imprezy odbędzie się w pracowni gastronomicznej naszej szkoły 21 kwietnia i weźmie w niej udział 12 uczniów klas VII i VIII Szkół Podstawowych wraz z członkiem rodziny lub opiekunem prawnym z pokolenia Seniorów. Podczas finału Junior będzie już sam gotował potrawę, którą zgłosił a Senior może już tylko służyć radą podczas gotowania. Sporządzone potrawy zostaną ocenione przez jury składające się m.in. z szefów kuchni, pracowników naszej szkoły i przedstawicieli branży gastronomicznej.
Data:
piątek, 21 kwiecień 2023 r.
Godzina:
12:00
Miejsce:
Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Michała Drzymały w Brzostowie